Zamieszczone przez Skfarek
Octavia II 1.9 tdi 105 KM nie chce odpalić
Zwiń
X
-
Octavia II 1.9 tdi 105 KM nie chce odpalić
Witam serdecznie.
Mam następijacy problem ze swoja skodzinką.
Podczas jazdy auto zgasło i juz wiecej nie chce odpalic. kreci ale nie chce odpalic. sprawdzalem ja vagiem ale nie pokazal zadnego bledu.
wpadlem na pomysl ze moze pompa paliwowa padla ale nie wiem za bardzo jak ja sprawdzic, zerknalem tylko do filtra paliwa ktory normalnie byl zalany paliwem do pelna przy tej okazji zauwazylem jakis wyciek - nie moglem go zlokalizowac ale po zapachu i konsystencji zapewne bedzie to plyn do chlodnicy.
Jezeli ktos mial taki przypadek lub ma pomysl co moglo nawalic bardzo prosze o pomoc.
Z gory dziekuje i pozdrawiam!!
-
-
Brak błędów nie oznacza, że wszystko jest sprawne.
Może TUTAJ pomogąDigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Witam,
mam ten sam problem, z tym ze komputer wskazal na blad w obwodzie pompowtryskiwacza.
zmierzylem pompowtryskiwacze omomierzem kazdy pokazuje 0,2, nie wiem ile ma byc, ale nie sadze by wszystkie padly, wiec wychodze z zalozenia ze sa OK, przemierzylem wiazke od pompowtryskiwaczy do wyjscia z silnika jest OK.
nastepnie wypiolem wtyczki z pompowtryskiwaczy, okazalo sie, ze moglo tam nie byc przejscia, troche je podoginalem, wszystko poskladalem i...
...autko nie pali, ale moze dlatego ze nie wykasowalem jeszcze bledow, w najblizszych dniach to zrobie, ale chyba najpierw wymienie cala wiazke bo to doginanie mnie nie przekonuje.
zglosze sie jak bedzie postep...
jest postep
wiazka wymieniona, bledy skasowane, skoda nie pali...
podejrzenie padlo na sterownik, koszt okolo 4000PLN,
POMOCY !!!
[ Dodano: Sob 30 Paź, 10 01:27 ]
Podczas jazdy auto zgasło i juz wiecej nie chce odpalic. kreci ale nie chce odpalic.
jak nie odpali to zaloz i sciagnij z drugiego i odpalaj, itd.
dzieki temu znalazlem u mnie blad, to nie byl sterownik jak twierdzili kolesie w ASO
tylko walniety pierwszy pompowtrysk
wymienilem pompowtrysk, mial zwarcie,
trzy ppw poddalem czyszczeniu w ultradzwiekach,
autko hula, az milo, lepiej dostaje paliwo, lepiej sie zbiera, z 212km/h zrobilo sie 230km/h
polecam ultradzwieki !!!!!
Komentarz
-
Komentarz